Panerai Submersible Elux LAB-ID PAM01800 Högkvalitativ Replika Klocka Med On-Demand Light

När Panerai var leverantör till den italienska flottan var armbandsur bara ett av dess erbjudanden, och företaget producerade en mängd olika instrument utformade för olika nautiska applikationer. Medan Panerais högkvalitativa replikarmbandsur förlitade sig på sina ”Radiomir” och ”Luminor” lysande färger (med dessa historiska namn som nu fungerar som moniker för sina mest kända samlingar), använde varumärket också en elektroluminescerande teknik som heter Elux, som patenterades 1966 och presenterades i andra marina instrument som krävde höga nivåer av synlighet i svagt ljus. För märkets senaste utgåva av 2024 har Panerai beslutat att föra in denna teknik i världen av sina falska armbandsur, och den nya lyxreplikan Panerai Submersible Elux LAB-ID PAM01800 är en mekanisk klocka med en integrerad mikrogenerator som driver en elektroluminescerande display.

Panerai Submersible Elux LAB-ID PAM01800 Replica

Även om det verkligen är innovativt är det faktiskt inte första gången som vi ser ett lyxvarumärke skapa en mekanisk klocka med ett elektroniskt belysningssystem, och några olika varumärken har använt konceptet under det senaste decenniet. Några exempel är Louis Vuitton Tambour Spin Time Air Quantum (som kombinerar ett mekaniskt urverk med en batteridriven belysningsmekanism) och HYT H4 Metropolis, som inte är beroende av ett batteri utan istället använder en fjäderdriven generator för att driva sitt elektroniska belysningssystem. Faktum är att HYT använde samma koncept för flera modeller i H4-serien, till exempel H4 Alinghi Special Edition från 2015 och H4 Neo, som dök upp ett par år senare, 2017.

Panerai Submersible Elux LAB-ID PAM01800 Replica

När det gäller den nya högkvalitativa kopian Panerai Submersible Elux LAB-ID PAM01800 väljer det senaste tillskottet till det italienska varumärkets katalog den batterifria metoden (liknande den metod som HYT använder), och dess Caliber P.9010/EL automatiska rörelse innehåller sex fat, varav två används för att driva rörelsens tidtagningssida, medan de andra fyra används för att driva de olika elektroluminescerande elementen som visas på händerna, urtavlan och till och med nollmarkeringen på ramen. Den 55-kronors Cal. P.9010/EL inuti den bästa repliken Panerai PAM01800 körs med en frekvens på 28.800vph (4 Hz), och medan rörelsens tidtagningssida erbjuder en tre dagars kraftreserv (72 timmar), kan dess on-demand Power Light-funktion ge sin display upp till 30 minuters kontinuerlig belysning.

Panerai Submersible Elux LAB-ID PAM01800 Replica

Höljet till repliken Panerai Submersible Elux LAB-ID PAM01800 mäter 49 mm i diameter och är tillverkat av Blue Ti-Ceramitech, som är titan som har genomgått en keramiseringsprocess med elektrolytisk plasmaoxidation, vilket skapar en distinkt mörkblå färg. I likhet med andra hybridmaterial av keramik/titan kan Panerais Ti-Ceramitech bäst beskrivas som titan med ett hårt keramiskt lager smält till dess yttre ytor, och de specifika elementen som valts för processen är det som gör att varumärket kan uppnå sin mörkblå färg. Eftersom den är baserad på titan är Ti-Ceramitech 44 % lättare än rostfritt stål, även om den är exponentiellt mer motståndskraftig mot repor än vanliga titanlegeringar, samtidigt som den har en brottseghet som är tio gånger högre än traditionell keramik.

Panerai Submersible Elux LAB-ID PAM01800 Replica

Precis som andra Panerai replika klockor från Submersible-kollektionen har Panerai Submersible Elux LAB-ID PAM01800 en safirkristall ovanför urtavlan, tillsammans med en enkelriktad roterande ram, solid skruvhölje och märkets signaturkronskyddsbrygga som sträcker sig över lindningskronan på höger sida av höljet. På nya Panerai PAM01800 är dock både boetten och boettbacken tillverkade av Ti-Ceramitech, och vid klockan 8 finns en extra pusher med ett patenterat skyddssystem som styr urverkets Power Light-funktion. För att lysa upp nollmarkeringen på boetten måste dessutom elektricitet ledas utanför det inre höljet, men Panerai lyckades uppnå detta utan att offra vattentätheten, och den nya Submersible Elux LAB-ID PAM01800 har en ganska imponerande djupklassning på 500 meter.

Med ett par centralt monterade händer, djärva geometriska timmarkörer och en liten löpande sekundindikator vid klockan 9, liknar den grundläggande designen och layouten för den falska Panerai Submersible Elux LAB-ID PAM01800-skärmen andra modeller från den större Submersible replika-kollektionen. En ytterligare linjär Power Light reservindikator visas dock under visarna på den nedre halvan av urtavlan för att spåra 30-minuters varaktigheten för dess ljusemitterande display, och basen på de centralt monterade visarna är otroligt tjock eftersom visarna också innehåller elektroluminescerande element. För att optimera mängden energi som levereras av det mekaniska cylindersystemet har boetten en smart belysning som endast tänder LED-lamporna nära nollmarkeringen, vilket innebär att endast 15 av de totalt 60 LED-lamporna i ringen någonsin behöver aktiveras samtidigt.

Panerai Submersible Elux LAB-ID PAM01800 Replica

Förutom de elektroluminescerande elementen som visas i hela klockan, innehåller den nya billiga repliken Panerai Submersible Elux LAB-ID PAM01800 också Super-LumiNova-accenter för att ge en mer traditionell lysande display som inte är beroende av rörets elektroniska Power Light-funktion på begäran. Minutvisaren och nollmarkeringen på boetten har blålysande Super-LumiNova X1-accenter, medan timvisaren och indexen har Super-LumiNova X2, som är en ny grönlysande variant som Panerai uppger har 10% högre ljusstyrka jämfört med SuperLumiNova X1 när den mäts efter 180 minuter i mörker. Slutligen, monterad på 26 mm lugs av Submersible Elux LAB-ID PAM01800, är en blå gummirem med en titanversion av Panerai’s vanliga trapesformade tangspänne, och Panerai falska klocka kommer som en uppsättning med en sekundär bi-materialrem, även om inga bilder av detta alternativ ingick i pressmaterialet eller avbildades på varumärkets webbplats.